lunes, 13 de octubre de 2014

Publicat el llibre sobre les primeres fires del Vendrell


Divendres 10 d’octubre 2014, a les 20.30 h, al Centre cívic L’Estació, s'ha presentat el llibre Les primeres fires de Santa Teresa del Vendrell, de Pere Ferrando Romeu.


Al maig del 2014, Pere Ferrando va comunicar a l’Ajuntament del Vendrell que havia trobat un document de 1843 que contenia un anunci oficial sobre el permís del regent Espartero per poder celebrar una fira al Vendrell. Amb aquest anunci es determina l’any en què es va iniciar la Fira del Vendrell, un fet corroborat per altres publicacions de l’època que el mateix Pere Ferrando ha localitzat. Arran d’aquesta troballa, a partir de l’edició d’enguany, el cartell de la Fira incorporarà el subtítol “Des del 1843“.
La publicació del treball sobre aquest anunci oficial i les noves referències documentals que parlen sobre els orígens d’aquest certamen comercial complementen la informació inclosa en el llibre La Fira de Santa Teresa. El Vendrell, de Joan M. Colet, editat el 1999. En aquell moment només es disposava de fons documentals que parlaven de com era la Fira d’abans, però cap no especificava quan es va iniciar. A més, una acta de l’Ajuntament del Vendrell del 1830, que contenia la paraula “fira”, donava a entendre que es podria datar el seu inici l’any 1829. Ara, gràcies a les noves tecnologies de la informació, l’historiador Pere Ferrando ha trobat un document de 1843 que definitivament oficialitza l’origen de la Fira del Vendrell.

Durant els dies de la Fira, el llibre es podrà adquirir a l’estand de l’Ajuntament del Vendrell al preu de 5 euros. Posteriorment, es podrà adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Promoció Econòmica (Edifici del Camí Reial) i del Patronat Municipal de Serveis Culturals (a l’antiga biblioteca).

No hay comentarios:

Publicar un comentario